Mange tenker på Twitter som bare en kringkasting SMS-tjeneste som lar andre følge deg og ellers delta i kort upersonlig samtale. Få gir Twitter mye bekymring på samme måte som de for eksempel Facebook, og det er fornuftig å ikke gjøre det.

Tross alt ber Twitter deg ikke om å laste opp privat profilinformasjon og meldinger. Alt som legges ut på Twitter er offentlig tilgjengelig, så folk er generelt mer forsiktige med hva de legger ut. Men her er noen få ting du kanskje ikke visste om Twitter, i henhold til personvernreglene:

Twitter's “servere registrerer automatisk informasjon (” Log Data ”) opprettet av din bruk av tjenestene. Loggdata kan inneholde informasjon som din IP-adresse, nettlesertype, operativsystem, den henvisende webside, besøkte sider, beliggenhet, mobiloperatøren, enhets- og applikasjons-ID-er, søkeord og informasjon om informasjonskapsler. ”Twitter lagrer og vil bare slette "alle vanlige kontoidentifikatorer, for eksempel ditt brukernavn, full IP-adresse eller e-postadresse, etter 18 måneder." Hvis du kobler Twitter-kontoen din til en tredjepartstjeneste, for eksempel Facebook, blir informasjon fra den kontoen nå lagret på ubestemt tid på Twitter sine servere. Imidlertid nevner det at disse dataene vil bli fjernet "noen uker" etter "at du koblet fra Twitter kontoen din på den andre tjenesten."

Jeg er ekstremt irritert over økningen i teknologiselskaper som dummer ned personvernreglene over tid for å gjøre dem “lettere å forstå.” Resultatene jeg har sett så langt med Facebook og Google er mer tvetydige, mindre transparente og mer tvilsomme retningslinjer.

Misforstå ikke, jeg tror ikke Twitter er noen steder i nærheten så uetisk som Facebook, men hvorfor trenger de å henge på all din personlig identifiserbare informasjon i 18 måneder? Dette kan ikke virke som et problem, men her begynner det å bli vanskelig. For omtrent 4 måneder siden så Twitter en rekyl fra mobilbrukere fordi når du lar Twitter skanne mobiltelefonen din, laster Twitter opp alle kontakttelefonnumrene, e-postadressene og adressene til serverne deres. Nå som Twitter har disse dataene, kan de henge på dem så lenge de vil. Forhåpentligvis er det bare 18 måneder som det fremgår av personvernreglene angående andre data. Hvis du jobber i en hvilken som helst type yrke der klientens konfidensialitet er viktig, eller juridisk forpliktet, er dette et stort problem.

bilde

Når alt dette er sagt, vil det ta omtrent en måned hvis du vil fjerne Twitter-kontoen din.

Logg deg på Twitter-kontoen din og klikk på knappen Profil >> Innstillinger.

twitter kontoinnstillinger

Bla nedover kontosiden og nederst klikk på lenken-

twitter deaktiverer lenken

Du blir spurt om du er sikker på at du vil deaktivere. Men det er ikke som det betyr noe uansett. Alt som trengs for å angre denne prosessen er å logge deg på kontoen din. Og når du gjør det, får du ikke beskjed om at du har kansellert deaktiveringen. Det dukker bare opp, rett som regn, som ingenting har skjedd. Hvis den registrerte e-postkontoen din ikke har strenge spamfiltre, kan det hende du ser en e-postmelding om konto, men det er det.

Deaktivering er nødvendig for å slette Twitter-kontoen din. Og kontoen blir bare slettet etter 30 dager uten bruk av noe. Men som før vil dette ta en stund, så klikk på den knappen og kom i gang nå.

ta farvel med twitter

I tilfelle forrige skjermbilde ikke var nok til å sikre at dette ikke vil at du vil gjøre, vil Twitter be deg om å oppgi passordet ditt på nytt og trykke på en annen blå bekreftelsesknapp.

bekreft at twitter er deaktivert

Når det er gjort, skal Twitter-kontoen din deaktiveres ... Foreløpig.

vent 30 dager på twitter å slette

Jeg vet at jeg kanskje høres litt hard ut på Twitter. Men med god grunn. En 30 dagers deaktiveringspolicy før en automatisk sletting er litt latterlig. Hvis du når som helst på 30 dager logger deg på kontoen din, må du starte prosessen på nytt. Høres kjent ut? Facebook har en lignende policy, bortsett fra at den bare har en to ukers avdragsfri periode å unngå. Så hva gir med 30-dagers policy Twitter? Hvorfor kan jeg ikke bare slette kontoen min akkurat nå!

Siden det kommer til å ta en måned å unngå å logge på. Du må kanskje gå gjennom alle tjenestene og appene dine som integreres med Twitter og sørge for at du kobler dem fra kontoen din. Det samme gjelder nettlesere som automatisk logger deg på når du besøker Twitter.com. Alt trenger å gå, ellers kan du finne at du ved en tilfeldighet har aktivert kontoen din på nytt.

reaktiveringsvarsel via e-post